Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A honlap kezdődő átalakítása miatt ez az oldal zárolásra került. Hivatalos ügyben (házasságkötés, keresztelés, stb...) kérem forduljon Wirth János plébános atyához személyesen, vagy a 84/310-484 telefonszámon.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Kérdés

(Ancsi, 2009.04.28 18:13)

Nem lesz frissítve az oldal további aktualításokkal?

Árva Vince atya levele a pápához

(Bakk István, 2009.04.05 19:48)

Citta del Vaticano

Alla SUA Santita

Benedetto 16

Őszentsége XVI. Benedek pápaŐszentsége XVI. Benedek Pápa!

Igen Tisztelt Szentatyám!

Tájékoztatom Önt, hogy a magyar Pálos rend alapítójának, Özséb kanonok, oltárra emeléséhez szükséges anyagot 22 évi munkával összegyűjtöttem és Lékai László néhai bíboros prímás, esztergomi érsek úr által reám ruházott posztulátori feladatomat teljesítettem. Mivel ő nem érhette meg, hogy a honi katolicizmus által boldognak mondatott Özséb kanonizált szent legyen, ezért idén, február 8-án kelt levelemben kéréssel fordultam a Püspöki Konferencia tagjaihoz, hogy aktorként képviseljék Lékai László érsek úr akaratát.Előadom, hogy a Szentté Avatási Kongregációban végzett római tanulmányaim során 1985-ben világossá vált előttem hogy a ma is működő lengyel Pálos rend nem azonos az Özséb által alapított renddel, még ha szellemi gyökereik közösek is. VI. Pius pápa – Szaniszló Ágoston lengyel király kérésére kiadott – 1784. december 3-án kelt »Apostolicae Sedis auctoritas« kezdetű brévéjével ugyanis leválasztotta a lengyel tartományt a magyar központú rendről. Ezen felismerés késztetett arra, hogy minden erőmmel törekedjek az ősi rend működésének újbóli megindítására. E cél vezérelte Özséb kanonok szentté avatási eljárásában tevékenységemet.Előzményként előadom továbbá, hogy az 1960-as években közreműködtem abban, hogy hazámban fennmaradjon a pálos szellemiség, a hatósági tiltások ellenére szerveztem az illegális magyar Pálos rendet. 1990 után irányításommal beindítottuk Budapesten, a Gellért–hegyen a pálos szikla templomot. A Pilis hegységben, Pilisszántón archeológiai feltárásokat végeztem Özséb atya valószínűsíthető sírja környezetében.Kérem Őszentségét, adja áldását Özséb kanonokra, Mária országa egyetlen magyar szerzetes rendjének alapítójára, azért, hogy keresztény nemeztünk megmaradását biztosítsa, s ezáltal erősítse az európai népek békés együttélését a keresztény értékek szerint.

Isten áldását kérem Őszentségére. Mindhalálig hű híve:

Árva Vince atya

palospassio@freemail.hu

(Bakk István, 2009.04.05 19:46)

Vatikánban járt Patrubány MiklósMons. Angelo Amato, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusa hivatalában fogadta Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét.

Az MVSZ elnöke átadta az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a Pálos Rend alapítója, Esztergomi Boldog Özséb szentté avatási dokumentációját. A 17 kötetet Esztergomi Boldog Özséb posztulátora, a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt Árva Vince atya állította össze, 22 éves munkával.
Árva Vince atya 2008. augusztus 19-én, a Magyarok VII. Világkongresszusán jelentette be nyilvánosan, hogy a Magyarok Világszövetségére szeretné bízni a hatalmas munkával összeállított anyagot.
A köteteket a Magyarok Világszövetségének elnöke a Pálos Rend teljes körű pápai jóváhagyásának 700. évfordulóján, 2008. december 13-án vette át, az erre az alkalomra szervezett emléknap keretében.
Árva Vince atya másnap visszaadta lelkét a teremtőjének.
MVSZ Sajtószolgálat


http://www.pirkadat.net/index.php?option=com_content&view=article&id=226:vatikanban-jart-patrubany-miklos&catid=34:altalanosegyhazihirek&Itemid=58

Testvéri szeretettel:

Bakk István

neoby@vipmail.hu

(Gabriel, 2009.04.04 18:59)

Lassú szédülés.

Lépkedsz lassan szédülve az utcán
és hallod a lovaskocsit elhaladván
melletted, mint csoszogó lábak sokasága
lenne e zaj, pedig nem. A harang kondulása
lök tovább csak tovább. Fáj a fejed, nem bírod.

Lép a következő után. Ütemes dobszó, mint
megannyi csont üteme a sírból, egy angyalszó
hasít belém a liget felől. Arra fordulok, lássam
is szememmel e szépséget, ne csak halljam.
S ott van Ő, felém néz, hozzám kiált. Megyek.

Kórtól nehéz tagjaim mozgatom, mert érezni
akarom Őt, a kezeim között, arcát tapintani.
Megfogni két kezét és elmondani, mennyire vártam,
vártam már rá e sártekén, hogy visszatérhessek
oda ahol van az igazi és egyetlen hazám.

De jelenés szertefoszlik hirtelen, mint múló
semmitérő délibáb, adás a tv-ben mi fakó.
Térdre esem, s vele egy könnycseppem is
a Földhöz ér, s az ég fölszakad, széthullik.
S esni kezd az eső, min megannyi könnycsepp.

Megértem én, mit akarnak odafenn tőlem,
miért kell még maradnom, keserűségben.
Ha önző leszek, nem lesz jutalmam ott fenn,
csak büntetés a mély sötétségben odalenn.
"Szeress és Tiéd lesz minden, ami csak kedves..."

2009 április 4. 6:46pm

Gabriel


http://www.youtube.com/watch?v=YHwqtpTcRNkHúsvét előtti kis mementó.

mit tegyek?

(Tamás atya, 2009.03.21 20:08)

Kedves Andrea! Kérném, legyen szíves magánban írni nekem Emailben a plébánia címre!!! Köszönöm siofok.plebania@gmail.com

Prezentációk

(Tamás atya, 2009.03.02 20:31)

Ha valakinek még esetleg problémája akadna a prezentációk letöltésével, és megtekintésével, akkor legyen szívese azt jelezni! Előfordulhat, hogy a programja nem kompatibilis a formátummal. 2007-es PowerPoint-ban tekinthető meg. Köszönöm!

Siófok

(Tamás Atya, 2009.03.01 17:54)

Kedves Tamás Atya!
Nagyon szép volt a mai szentmisén beszéde. Mint mindig nagyon megkapó, szívhezszóló, mélyen átéreztük, valóságos, amit a mai iskolarendszerről mondott. Már máskor is szerettem volna megköszönni, de most ezúton van lehetőség rá. Köszönjük többek nevében azt, hogy körünkben van, sokáig maradjon Siófokon. Szeretettel Endrédyné

Fonyód

(Péter Annamária, 2009.02.27 20:58)

A letölthető pps prezentációkat sajnos nem tudom megnyitni (PowerPoint 2003-as és egy friss 2007-es változattal próbálkoztam), pedig nagyon érdekes dolgok találhatók itt! Segítséget szeretnék kérni ezzel kapcsolatban, vagy a futtatási hibára felhívni a figyelmet.

Öt perc hittan

(Tamás atya, 2008.12.22 20:25)

Kedves mindenki!
Szeretném, ha ezen a fórumon minden olyan kérdést feltennének, ami a hitükkel kapcsolatos, amiben kételkednek, amiben nem ismerik ki magukat olyan mélyen. Egyáltalán nem szégyen, hogy valaki valamit nem tud. Sőt annak idején nekem azt tanították, hogy merjek kérdezni, mert a másik ember ugyancsak nem tudja azt, csak nem meri feltenni a kérdést. Én mindenkit bíztatok, hogy nyugodtan el lehet itt indítani egy beszélgetést, egy rövidebb hosszabb téma felvetést. A hosszab témákat, majd egy külön oldalon fogom majd megválaszolni, ha esetleg lennének ilyenek.
Mindenkinek áldott békés, kegyelmekben gazdag Karácsonyt kívánok!
Mindannyiuk szívét töltse el a megszületendő Szeretet! Imával gondolok az egész egyházközségre.

Siófok, Batthyány Lajos u. 50

(Pálfi István (istvan.palfi@freemail.hu), 2008.12.10 20:29)

Kedves Tamás atya!
Régi kivánságom teljesült az eoldal megjelenésével! Mindenkinek köszönet érte! Változó egészségi állapotom, ill. erősen vizuális beállítottságom miatt különösen örülök annak, hogy az Egy Jó Szó segítségével nem maradok le egy mondatról sem! István 2008 december 10-én

...

(Évike, 2008.12.08 17:02)

Kedves Tamás atya!
Nagyon tetszik ez az oldal.
Sok fontos dolog van, amiből az ember tanulhat.
És a dec. 18.-i ünnepségen én is szerepelek.
Évike

2008.12.08.17:02

Gratuláció

(Heni, 2008.12.04 21:03)

Gratulálok az oldalhoz nagyon jó.
Főleg a templomatyás rész

ist26van@gmail.com

(Ördög István Balatonszéplak, 2008.12.02 16:56)

Kedves Tamás atya! Öszinte örömmel üdvözöljük ennek a honlapnak a megnyitását! Jól tudjuk, hogy sok fiatal napja nagy részét tölti az Interneten barangolva, most ismét egy "fehér folttal" csökkent az a virtuális terület, amelyen át ők is megközelíthetők, hiszen ez is misszió! Adjon a Jóisten erőt a weblap szerkesztéséhez! István bácsi Széplakról

Köszöntő

(Tamás atya, 2008.12.02 06:47)

Sok szeretettel üdvözlök mindnekit, és hálát adok a Jóistennek, hogy ilyen módon lehetővé tette ennek a honlapnak az elkészülését. Lehet nyugodtan a vallással kapcsolatos témában kérdezni, igyekszünk válaszolni. Imával gondolok az egész egyházközségre. Tamás atya


« előző

1 | 2 | 3