Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az élet csodája – rövidfilm az interneten
 

A Catholic Media House által közzétett háromperces kisfilm különleges minőségű ultrahangos és videofelvételek segítségével mutatja be a magzat fejlődését.

Az angol nyelvű film elején két kérdés jelenik meg: „Mikor kezdődik az élet?" és „Ismered az élet csodáját?". A néző a feliratokból megtudhatja, hogy a fogantatás pillanatában új, megismételhetetlen DNS alakul ki, amely meghatározza a születendő gyermek testi tulajdonságait: nemét, szem- és hajszínét; s hogy a magzat szíve már 22 nappal a fogantatás után dobogni kezd, amikor sok anya még nem is tudja, hogy várandós.

A 11 hetes magzat már mosolyog, ráncolja a homlokát, mozgatja az ujjait. A filmen látható magzat szopja az ujját, s a feliratból kiderül: határozottan észrevehető, hogy a jobb vagy a bal hüvelykujját szereti jobban. A 13 hetes magzat már érzékeny a hangokra, és megnyugtatja édesanyja szívverése.

A film ezután szentírási szakaszokat idéz: „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, kiválasztottalak" (Jer 1,5), „Szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírtad őket.

Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük" (Zsolt 139,16). Végül két rövid felirat jelenik meg: „A gyermek Isten áldása" és „Válaszd az életet!"

A Catholic Media House honlapján az áll, hogy a cég az új evangelizációt és az evangéliumi remény továbbadását kívánja szolgálni modern eszközökkel.

„Igyekszünk az Egyház Tanítóhivatalához és a Szentatyához hűséges, katolikus anyagokkal segíteni a püspökök, papok, szerzetesek, diakónusok, katekéták, tanárok, ifjúsági vezetők munkáját, akik ily módon – hittanórákon, táborokban, kurzusokon stb. – a megkereszteltek újraevangelizálásának, nevelésének szolgálatába állíthatják a médiát – írja a CNA.

A flim innen ingyen letölthető: 
http://data.hu/get/1222696/Az_Elet_csodaja.wmv.html

(Forrás: http://www.catholicmediahouse.com/store/details/?pid=MM_HYP-0001)