Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 „Isten felé” – modern kisfilm az interneten a papi hivatásról 

A Párizsi Főegyházmegye hivatásokért felelős irodája május 3-án, a hivatások világnapján útjára indított egy videofilmet az interneten. A film egy három részből álló sorozat első eleme, mely a papi életet kívánja bemutatni a ma emberének.

A francia katolikus adó, a KTO által készített első 2 perces kisfilm az Into the One, „Isten felé” címet viseli. A video egy jóképű, fiatal szeminaristát, Geoffroy-t mutatja be, amint tornacipőben és kapucnis pólóban a vidéki szülői házból Párizsba utazik. A filmben szereplő fiatalember ugyanolyan, mint bármelyikünk, benne él a társadalomban, kapcsolatban áll az emberekkel, tömegközlekedési eszközökön utazik, Párizs utcáin csatangol. Hivatását csak a film végén ismerjük meg, amikor belép a párizsi szeminárium épületébe, a Saint-Aignan Házba, és térdre ereszkedik az Oltáriszentség előtt.

A film a meglepetésre épít, amit ennek a fiatalembernek a teljesen „hétköznapi” volta és az általa választott hivatás közötti látszólagos ellentmondás okoz. A video hangulata pozitív és modern, üzenete pedig nagyon világos: el kívánja oszlatni az emberekben a papok személyével kapcsolatos tévhiteket. A video a http://www.dailymotion.com/video/x94sn6_into-the-one_webcam címen, vagy a La Croix című francia katolikus lap portálján, a http://www.la-croix.com/article/index.jsp?docId=2372664&rubId=4078 címen tekinthető meg.

Az alapötlet szerint a video sorozat 3 tagja 3 kifejezetten jóképű férfit mutat be, akik azonban annyira különböző személyiségek, hogy az ember nem gondolná róluk, hogy ugyanabban a hivatásban találják meg a boldogságot és a helyüket a világban. A cím, Into the One, utalás egy korábbi filmre, melynek címe Into the Wild, „A vadon felé” volt, és amelyben egy csillogásban élő fiatalember otthagyja a fogyasztói társadalmat, és útnak indul, hogy megtalálja az igazi boldogságot.

A video sorozat következő elemét május 18-án tervezik feltenni a Dailymotion, a You Tube, a Facebook, a mavocation.org és a catholique-paris.com internetes oldalakra. A film François P. plébános atyát fogja bemutatni mindennapi tevékenységei között. Az utolsó videó pedig várhatóan június 1-jén kerül fel az internetre.

Tapasztalván, hogy a tanúságtételről szóló internetes videofilmek milyen nagy lehetőségeket nyitnak, a katolikus egyház az elmúlt hónapokban megnövelte az internetre feltett, hasonló témájú filmjeinek számát. Múlt év decemberében Krisztus Légionáriusai tettek közzé egy szintén modern hangvételű videót, mely szintén a hivatásról szól, címe: Why not priest? „Miért ne lennék pap?”. A kisfilm fiatal papokat mutat be a világ minden tájáról, akik saját nyelvükön, egy-egy mondatban megindokolják, miért választották hivatásukat. Néhány a több tucat válasz közül: „Mert boldog akarok lenni és másokat is boldoggá akarok tenni.” „Mert ez igazi kihívás.” „Mert semmit sem veszíthetek, de minden megnyerhetek.” „Mert nem tudok ennél jobb életformát elképzelni.” „Mert többet és jobban akarok szeretni.” „Mert meg akarom mondani az embereknek, hogy van remény.” „Mert Jézust akarom követni: ez a legnagyobb kaland az életben!” „Mert papnak lenni szuper!
(Forrás: Magyar Kurír)
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.