Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szent Pál év - Családos vetélkedő

1. forduló
2. forduló
3. forduló
4. forduló

Ismerjük meg a Népek apostolát!

XVI. Benedek pápa Szent Pál-évet hirdetett 2008. június 28-tól 2009. június 29-igaz apostol születésének 2000. évfordulója alkalmából. Ebből az alkalomból plébániánkon családos – vetélkedőt, versenyt írunk ki, melynek lényege hogy minél jobban megismerjük a Jézusi tanítás egyik legnagyobb hirdetőjének életét és tanítását.
A verseny 14 héten keresztül fog zajlani Hamvazószerdától Pünkösd vasárnapjáig. A fordulók két hetes időközönként követik egymást. A feladatlapok leadási határidő mindig a következő forduló vasárnapja este, 20 óra (esti mise vége).

 

A verseny két „szintéren” folyik
Interneten, email-en keresztül:
Ehhez mindenképpen szükséges egy kontakt-email cím, hiszen csak így tudjuk kiküldeni a feladatlapokat. Ezen az email címen keresztül várjuk az első forduló megoldásait, valamint a csapat tagjainak rövidebb bemutatkozását.
Ha a megadott határidőn belül nem érkezik meg az e-mail a mellékletben a kitöltött feladatlappal együtt, akkor azt a fordulót a csapat számára automatikus 0 pontra értékeljük. Ez még nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem vehet részt a versenyben, csak az a forduló nem volt értékelhető. További információk a feladatlapokon.
E-mail: szentpalverseny@gmail.com
A honlapon majd ezzel kapcsolatban minden információt megtalálnak:
www.siofok-plebania.eoldal.hu

Személyesen (csak Siófokon):
Ehhez külön regisztráció nem szükséges. Itt minden a leadás után történik. Az első forduló leadásával várjuk a csapat tagjainak rövid bemutatkozását is. Automatikusan a leadásra került feladatlapok után elvihető az újabb forduló lapja. A feladatlapokat a sekrestyében kérjük leadni, és a második fordulótól, a feladatlapok csak onnan vihetők el. További információk a feladatlapokon olvashatók majd.

Csoportok:
Két fajta csoportmegosztásban írjuk ki a versenyt:
- Családos (2-5 fő): min. egy 14 év alatti gyermek, és min egy 18 év feletti felnőtt (szülő).
- Felnőtt (1-3 fő): 14 éves kor felett bárki jelentkezhet.

 Segédanyagok:

Bármiféle segédanyag felhasználható a versenykérdések megoldásához: Szentírás, Lexikonok, Tudományos könyvek, térképek, Internet.
Alapvető Irodalom a Szentírás: Az Apostolok Cselekedetei, valamint Szent Pál apostol levelei. (A szent István Társulat által kiadott fordítást vettem alapul) Ezeket már most is el lehet kezdeni olvasni!

 

A versenyben teljes egészében részt venni nem kötelező, de természetesen a pontozás alapján a legtöbb pontot elérő családok/csoportok valamiféle jutalomban részesülnek.

Kegyelmekben gazdag feltöltődést kívánunk!
Tamás atya